4 מתכונים טבעוניים וטעימים

4 מתכונים טבעוניים וטעימים

4 מתכונים טבעוניים וטעימים

להיות טבעוני זה כבר מזמן לא טרנד אלא אורח חיים. הרבה מאוד אנשים הפכו להיות טבעוניים בשנים האחרונות כל אחד מסיבותיו שלו.

אם בהתחלה היה קושי למצוא מתכונים טבעוניים ברשת האינטרנט – כיום המצב כבר אחרת לגמרי וניתן למצוא הרבה מאוד רעיונות נפלאים להכנת מאכלים טבעוניים, בריאים ומזינים.

במאמר זה אספנו עבורכם 4 רעיונות למאכלים טבעוניים וטעימים מאוד.

מרק

יש אינספור מרקים טבעוניים. קשה לבחור אחד שהוא טוב במיוחד אבל בכל זאת הצלחנו להגיע להסכמה כי מרק המינסטרונה האיטלקי הטבעוני הזה הוא מרק מעולה, מנחם ומשביע.

מצרכים:

  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות בינוניות
  • 3 גזרים חתוכים לקוביות
  • 4 גבעולי סלרי פרוסים עם העלים
  • 2 ראשי שומר חתוכים לקוביות
  • כוס דלעת חתוכה לקוביות
  • 1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות
  • 3 קישואים / זוקיני בינוניים חתוכים לקוביות
  • חצי ראש שום מופרד לשיניים קלופות ופרוסות
  • בין 1/2 כוס ל 1 כוס עגבניות מרוסקות טריות או משומרות
  • חופן פטרוזיליה גדול
  • 4-5 עלי מרווה קצוצים
  • 2 כוסות ציר ירקות (אופציונלי)
  • 2 כוסות שעועית לבנה או אדומה מושרה ומבושלת
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • שמן זית לאידוי הירקות+1/4 כוס להמשך
  • מים כדי מילוי הסיר
  • 150 גרם פסטה קצרה (אופציונלי וניתן גם להשתמש בפסטה ללא גלוטן)

אופן ההכנה:

  • את כל הירקות חותכים לקוביות בגודל אחיד של 1X1 ס"מ
  • בסיר גדול מאדים את הבצל עם כף שמן זית כמה דקות. מוסיפים גזר, סלרי ושומר וממשיכים לאדות תוך ערבוב מדי פעם.
  • מוסיפים את שאר הירקות (לא כולל פטרוזיליה ומרווה), ציר ירקות, עגבניות מרוסקות, שעועית ומים עד ל3/4 גובה הסיר, מכסים ומביאים לרתיחה.
  • לאחר שהמים רתחו מוסיפים פטרוזיליה, מרווה, מלח, פלפל וכרבע כוס שמן זית. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כשעתיים על אש קטנה.
  • כ10 דקות לפני סיום הבישול ניתן להוסיף פסטה.
  • מגישים עם לחם טוב וניתן לשלב גם כף פסטו טרי.

מנה עיקרית

לאחר המרק בדרך כלל עוברים למנה העיקרית. המנה שבחרנו שתופיע פה היא מנה סופר טעימה ומפנקת שמתאימה לכל דיאטה – קציצות עדשים שחורות ופטריות ברוטב עגבניות צלויות חריף.

נשמע טעים? ובכן, זה בהחלט טעים וכיף מאוד לאכול את המנה הטבעונית הזו.

מצרכים לכ30 קציצות:

  • 5 כוסות עדשים שחורות מושרות 8 שעות
  • 1 סלסילת פטריות שמפיניון
  • 1 זוקיני / קישוא בינוני מגורר וסחוט מנוזלים
  • כוס כוסברה / פטרוזיליה
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • כפית כמון טחון או גאראם מסאלה או בהארט

אופן הכנת הקציצות:

  • מסננים את העדשים מהמים של ההשריה ומעבירים למעבד מזון. מכניסים את כל רכיבי הקציצות למעט הזוקיני/קישוא וטוחנים למשחה.
  • מוספים את הזוקיני/קישוא המגורר לתערובת ומערבבים עם כף. בודקים תיבול, התיבול צריך להיות מעט חזק יותר מהרגיל כי הוא מתכהה לאחר הטיגון והבישול.
  • יוצרים קציצות עגולות ושטוחות בידיים. המשחה תהיה מאוד רכה, לא לדאוג – זה יתייצב בטיגון.
  • מטגנים עם מעט שמן זית כל קציצה כ3 דקות מכל צד, רצוי במחבת נון סטיק טובה, כך אפשר להימנע מכמויות של שמן.
  • מניחים את הקציצות המטוגנות בצד.

מצרכים לרוטב עגבניות צלויות:

  • 5 קילו עגבניות מסוגים שונים
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 4-5 ענפי קורנית
  • חופן עלי אזוב / אורגנו טרי
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • לאוהבי החריף – צ'ילי גרוס לפי הטעם או פלפל אדום חריף טרי קצוץ דק
  • 3 כפות שמן זית

אופן הכנת הרוטב:

  • מחממים תנור ל220 מעלות
  • חותכים את העגבניות לקוביות גדולות או חוצים את השרי לאורך.
  • מניחים את כל הרכיבים בתבנית על גבי נייר אפיה ומערבבים קלות.
  • צולים בתנור עד שהעגבניות מאבדות מנפחן ומתכווצות, ומקבלות מראה מעט שזוף, זה לוקח בערך 20 דקות.
  • מעבירים את תוכן התבנית לסיר קציצות נמוך ורחב. מניחים את הקציצות שטיגנו בצפיפות על גבי הרוטב. שימו לב – לא בתוכו אלא מעליו.
  • מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה עוד כ15-20 דקות.
  • מגישים על אורז לבן לוהט או על לחם טוב לספיגת הנוזלים
  • זוללים בתאבון

מאפה מלוח

לאחר ששתיתם את המרק ואכלתם את המנה העיקרית, הגיע הזמן למאפה קטן ומלוח שמגיע רגע לפני הקינוח.

מאפי כוסמין ממולאים בירוקי חורף ופטה שקדים טבעונית זה ללא ספק מתכון שאתם חייבים לנסות. כמה שהוא טעים – אין מילים!

מצרכים לבצק כוסמין:

  • 400 גרם קמח כוסמין מלא או 70%
  • 3/4 כף שמרים יבשים
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כוס מים חמימים
  • 1 כף סוכר חום
  • 1 ו 1/4 כפיות מלח

מצרכים למילוי:

  • צרור גדול ויפה של הירוקים שיש ברשותכם (חוביזה, מנגולד, סרפד, עלי סלק, עולש וכו')
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2-3 שיני שום קצוצות
  • מלח
  • פלפל גרוס
  • עלי אזוב/זעתר
  • 1 כוס גבינת שקדים אפויה
  • 2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

  • מכינים את הבצק: מערבבים שמרים, חצי כוס מים וסוכר. מניחים ל10 דקות בצד.
  • מערבבים בקערה את הקמחים והמלח. מוסיפים את תערובת השמרים, שמן זית ועוד חצי מכמות המים.
  • מתחילים ללוש ולהוסיף מים בהדרגה. לשים עד שנוצר בצק גמיש ונוח לעבודה. אם הוא דביק ניתן להוסיף מעט קמח.
  • מניחים את הבצק למנוחה של כ40 דקות בטמפרטורת החדר ומכסים במגבת.
  • מכינים את המילוי: במחבת רחבה מחממים מעט שמן זית ומיד מוסיפים בצל. מטגנים עד שקיפות.
  • מוסיפים שום ומטגנים עוד כדקה, נזהרים שלא יישרף.
  • מוסיפים את הירוקים הקצוצים. מקפיצים בזהירות כמה דקות. הירוקים יאבדו את רוב נפחם.
  • מתבלים במלח, פלפל, עלי אזוב או זעתר. מוסיפים פטה שקדים ומכבים את האש. מערבבים בזהירות.
  • מצננים את המילוי.
  • להרכבת המאפים: מחממים תנור ל180 מעלות
  • מרדדים את הבצק לעובי של כ2 מ"מ
  • קורצים עיגולים, ממלאים כל עיגול בכפית מהמילוי.
  • מקפלים: ישנן 2 אפשרויות לקיפול הבצק לאחר הכנסת המילוי – או לקפל ל2 ולהדק עם מזלג לצורת סהרונים או לחרוץ 4 פסים קטנים ב4 צדדי העיגול ולקפל לצורת שושנה – כל פעם מרימים עלה אחד ואז את הבא בסדר אחריו, כך שכל עלה עולה מעט על זה שלצידו ונוצרת צורת שושנה.
  • את המאפים מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים שמן זית מעל ואופים עד הזהבה בתנור. זה לוקח כ 20 דקות.
  • ניתן להחליף את הקמח בקמח לבן ולהמיר את המילוי למילוי אחר שאוהבים.

קינוח

אחרי כל האוכל המתובל ומלא הטעמים הזה, אין מנוס מקינוח טוב ואיכותי. לכן בחרנו עבורכם את הקינוח הבא: טירמיסו טבעוני מושלם!

לא להאמין שהקינוח הזה הוא טבעוני לחלוטין. הוא טעים, רך ואוורירי כמו טירמיסו חלבי רגיל, אבל הוא לגמרי טבעוני.

מצרכים לעוגת וניל:

  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס סוכר
  • 2/3 כוס מים / חלב סויה לא ממותק
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 5 כוסות קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף חומץ תפוחים

מצרכים לסירופ קפה:

  • 1 כוס אספרסו
  • 5 כפות ליקר קפה / ברנדי / קוניאק

מצרכים לקרם קפה:

  • 1/2 כפית אבקת אגר אגר (להשיג בחנויות אפייה)
  • 1 כף מים
  • 3/4 כוס סוכר
  • 525 גרם (1.5 חבילות) טופו משי בקרטון הכחול
  • 1/4 כוס חמאת קקאו מומסת
  • 1 כפית תמצית וניל אמיתית
  • 5 כפות אספרסו
  • קורט מלח

אופן הכנת העוגה:

  • מחממים תנור ל170 מעלות
  • מערבבים בקערה את הסוכר, השמן, המים (או החלב סויה) ותמצית וניל.
  • מוסיפים קמח, אבקת אפיה, סודה לשתייה ומלח. מערבבים קלות רק עד לאיחוד.
  • מוסיפים חומץ תפוחים ומערבבים שוב ערבוב קל ביותר.
  • שופכים את הבלילה לתבנית 20X20 ואופים כ25 דקות או עד הזהבה. הקיסם צריך לצאת יבש בבדיקה.

אופן הכנת הסירופ:

  • מערבבים אספרסו עם אחד מסוגי האלכוהול ומניחים בצד.

אופן הכנת הקרם:

  • בסיר קטן שמים אגר אגר ומים ומערבבים על אש בינונית עד ליצירת נוזל סמיך. כ3-4 דקות.
  • בבלנדר טוחנים יחד טופו משי, סוכר, אספרסו, תמצית וניל ומלח עד שנוצר קרם חלק.
  • תוך כדי טחינה מוסיפים את הנוזל של האגר אגר ואת חמאת הקקאו המומסת וממשיכים לטחון עד ליצירת קרם חלק ואחיד.
  • מכניסים למקרר להתייצבות למשך כ20 דקות לפחות.

הרכבת העוגה:

  • על העוגה שופכים את סירופ הקפה והאלכוהול.
  • יוצקים את הקרם ומעליו מפדרים אבקת קקאו.
  • מקררים לחלוטין ומגישים.
  • זוהי ההרכבה הפשוטה "לעצלנים" אם תרצו יש דרך מעט מורכבת בה ניתן להרכיב את העוגה כקינוחים אישיים.

כל המתכונים הטבעוניים בכתבה זו לקוחים מבלוג מקסים וקסום של השפית הטבעונית נורה. מומלץ בחום לשוטט באתר שלה וללמוד להכין עוד ועוד מתכונים קסומים וטבעוניים לחלוטין.

נורה תוכיח לכם כמה להיות טבעוני כיום זה לא כזה סיפור גדול וכמה האוכל הטבעוני הוא טעים, בריא ומזין.

אז כל שנותר לנו לאחל הוא בהצלחה לכם בהכנת המתכונים ובתאבון!

 

 

 

סגירת תפריט